Head of Devices till Tre

 


Vi på Tre tror att livet blir roligare om vi upplever det tillsammans med andra. Därför arbetar vi varje dag för att göra det enklare för våra 2 miljoner kunder att dela sina upplevelser, åsikter och känslor med andra. Vi är övertygade om att det är kulturen på Tre som är huvudingrediensen för vår framgång. Tack vare detta har vi utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Under 2018 har vi på Tre bytt lokaler till ett helt nybyggt hus bredvid Globen i södra Stockholm där alla vi på Tre ges bättre möjligheter att mötas, samverka och interagera. Varmt välkommen till Tre.

 

Tre startades i december 2000 av Investor AB och Hutchison Whampoa med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har företaget vuxit med omfattande hastighet och blivit pionjärer både i Sverige och på världsmarknaden inom 3G-teknik och mobila tjänster. Företaget Tre Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %).

 

Devices är en central del av Tre som ansvarar för de telefoner, surfplattor, routrar, tillbehör med mera vi säljer – men också för hela reparations- och eftermarknadsprocessen samt en lång rad tjänster som på ett eller annat sätt relaterar till hårdvara. Avdelningen består bland annat av produktägare, testare, projektledare, administratörer och affärsutvecklare.

 

I rollen som Head of Devices rapporterar du till CCO för Affärsområdet Consumer Market och ingår i dennes ledningsgrupp. Du har en viktig roll i det långsiktiga arbetet inom affärsområdet, ligger alltid i framkant i samarbetet med hårdvaruleverantörer och ökar ständigt synergieffekterna. Som Head of Devices kommer du att leda ett team med 10-12 personer och inspirera dem att tänka nytt och skapa kreativa samarbeten som förstärker vår position som utmanare i branschen.

OM ROLLEN 

 

På ett övergripande plan kommer Head of Devices att ansvara för och driva arbetet med att bygga ekosystemet för hårdvara, samt öka förståelsen för både hårdvaran och eftermarknaden internt. Som person utmanar du med ett drivet, snabbt och resultatfokuserat tillvägagångssätt.

 

 • Leda Devices-teamet i utveckling och förändring

 • Tillsammans med teamet skapa möjligheter för en utmärkt kundupplevelse

 • Leda det dagliga arbetet samtidigt som du ansvarar för att den långsiktiga planen ligger i linje med Tre’s företagsmål

 • Arbeta nära beslutsfattare inom alla affärsområden på Tre med syfte att säkra rätt resultat

 • Skapa tvärfunktionella samarbeten med andra avdelningar för bästa helhetsresultat

 • Ansvar för hela livscykeln vad gäller hårdvara till våra kunder

 • Ansvar för portföljstrategi, förhandla och säkerställa avtal mot leverantörer och eftermarknad, samt optimera eftermarknadsprocessen för bästa möjliga kundupplevelse

 • Nära samarbete med tillverkare, logistik- och verkstadspartners

 

ERFARENHET

 • Högskoleutbildning eller motsvarande inom (och/eller) Ekonomi/IT/Teknik

 • Minimum 3 års ledarerfarenhet

 • Erfarenhet från liknande roll från telekom och/eller liknade branscher.

 • Erfarenhet från att ha arbetet med devices och eftermarknad.

 • Vana av att jobba med processer, struktur och avtalsförhandling.

 • Förmåga att leda och uppnå resultat med andra. 

 • Erfarenhet av att leda och coacha team inom liknande affär/område

För att lyckas i rollen ser vi att du i ditt arbete drivs av nyfikenhet, tillväxt och innovation. Du är en visionär som inspirerar dina kollegor till att utmana och våga tänka nytt. Den digitala delen av våra liv ökar ständigt i betydelse och Tre’s ambition är att vara kundens bästa partner för ett uppkopplat liv. Tillsammans med dina kollegor arbetar du aktivt för detta och utmanar resten av branschen att förändra traditionell inställning till hårdvara.  

På Tre erbjuder vi en organisation där man har roligt på jobbet. Vi arbetar med korta beslutsvägar och värdesätter att ha högt i tak med kunden i fokus. Vi erbjuder dig en kreativ arbetsmiljö som flertalet gånger blivit utnämnda till en av Sveriges bästa arbetsplatser via Great Place to Work, något vi givetvis är mycket stolta över och där vi hoppas att du vill bli en del av detta. Vi har dessutom precis flyttat till nytt toppmodernt kontor vid Globen där vi självklart har gym (både inomhus-, och utomhusgym), restaurang, pingisbord, biljardbord och mycket mer.

Anställningen avser en tillsvidareanställning med start omgående, rekrytering sker löpande. Vid övriga frågor kontakta Linn Olsson, linn@romneyrudberg.se